ESOTEERINEN SEKSUAALISUUS

Jan-Mikael Maros

Länsimaisen ihmisen tavoitteena on elämän hallinta. Kuitenkin juuri kun hän iloitsee saaneensa kaiken hallintaansa, hän huomaa rakkauden haihtuvan savuna ilmaan. Rakkaus ei ole käyttötavaraa. Sitä ei voi hallita. Yritämme silti hallita ja kontrolloida muita ja erityisesti itseämme. Kun kurinpidon oppii oikein hyvin, huomaa kaiken juhlallisuudenkin  kadonneen elämästään. Kaikki alkaa tuntua vähäpätöiseltä, tavanomaiselta ja kyllästyttävältä, koska kaikki on hallinnan alla ja siten pienempää kuin itse hallitsija. Tässä tylsässä valtakunnassaan ihminen sitten pitkästyy.  Mikään ei aiheuta oman käsityskyvyn ylittävää nauatintoa, jota kuitenkin sisimmässämme kaipaamme.

Etsimme käsityskyvyn ylittävää nautintoa kuka mistäkin. Seksin jano on myös tämän kaipuun ilmentymä. Sisäisesti ymmärrämme, että seksi on kaikkialla läsnäoleva, ikiaktiivinen energia. Siinä on uuden elämän luomiseen riittävä energia ja se on lisäksi vahvempi kuin mikään muu ihmisen luomus ja siksi seksuaalisuuteen liittyvien voimien ymmärtäminen olisi paljon tärkeämpää kuin esim. ydinfysiikan.

Salaisena viestinä on, että ensin on suhtauduttava seksuaalisuuteensa pyhästi ja uskallettava kohdata se, vasta sitten voi päästä sisälle oman pyhäkkönsä rauhaan. Jokainen ihminen on kuin Luojan Temppeli, oma seksuaalisuus on kohdattava ennen oman sisäisen voiman löytymistä. Seksuaalisuus on portti siihen.

Seksuaalisuus on perusenergiamme, joka puskee meitä näennäisyydestä ja itsepetoksesta kohti totuutta. Seksin  puitteissa jokainen joutuu kohtaamaan itsensä paljaimmillaan. Kohtaamme sellaisiakin  piirteitä itsessämme, joista meille tulee huono omatunto tai joita emme haluaisi tietää. Seksin yhteydessä koemme usein turvattomuutta ja pelkoja, koska seksiä ei ole helppo pitää hallinnassa.

Esoteerinen seksuaalisuus on luonnollinen tie kohti sisäistä totuutta, jossa lähtökohtana on ymmärtää, että Rakkaus ei ole suhde, Rakkaus on tila. Rakkaudella ei voi olla mitään rajoja. Rakkaus on joko kaikkea kohtaan tai sitten ei mitään. Ihminen ei voi kohdata itseään aidosti ja rehellisesti, ellei hän rakasta.

Esoteerisen rakkauden kokeva ihminen on rakkauden tilassa riippumatta ihmissuhteistaan, koska hänellä on yhteys oman sisäisen rakkautensa lähteeseen. Myös hänen ihmissuhteensa on raikkaampia ja vapaampia, eikä hän joudu pettymään rakkauden loppumiseen.

Vaikka esoteerisen seksuaalisuuden tavoitteena on laskea rakkauden mereen, voivat ympäristön paineet olla kuin patoja ja rakennuksia, jotka yrittävät estää sen luonnollisen suunnan kohti rakkautta, kohti sisäistä totuutta. Esoteerisen seksuaalisuuden tarkoituksena on turvata energian vapaa virtaus siten,että se pääsee kulkemaan koko kehon kautta jalostaen ja yhdistäen kaikki osapuolet meissä.

Lantion ja alavatsan alue on seksuaalisuuden ja elinvoiman varasto.

Vatsan yläosa ja rintakehän alue varastoi ja kehittää intohimoa, rohkeutta ja kommunikointia

Keskiaivojen paikkeilla henkinen tietoisuus ja älykkyys uusiutuu. Ihminen uudestisyntyy.

Esoteerinen alkemia ja seksuaalisuus on ensi kädessä energioiden muuntamista, niiden käyttämistä ja henkinen uudistuminen tapahtuu juuri energioiden muuntumisen kautta.

Ystävällisin terveisin esoteerinen alkemisti Jan-Mikael